Congres: Tiny House International 2020

gesponsorde blog

Let op: nieuwe datum Tiny House beurs: 24, 25 en 26 september 2020.

Toevoeging van de organisatie Stichting Tiny House International, op 2 maart 2020:

‘Tiny House Beurs 14,15,16 Mei 2020 in IJmuiden, hier staan dan 20 kant en klare Tiny Huisjes en ruim 50 bedrijven die bouwen of producten leveren voor Tiny huisjes. Je kunt er alles vinden van diverse casco bouwers, ontwerpers, techneuten die zonne-energie leveren, kachelbouwers, kozijnbouwers, waterzuivering tot leuke interieur producten. De kans om met 1 bezoek iedereen die je wilt ontmoeten te spreken. Je kunt er tijdens de Tiny House Beurs ook blijven slapen in 1 van de 20 huisjes 🙂 Even proefslapen als het ware.

Maak NU kans op 1 van de 5 GRATIS overnachtingen in een Tiny House, door nu je entree kaarten te kopen met 10% korting !

Tot ziens op de Tiny House Beurs in IJmuiden 14,15,16 Mei 2020.’

De Tiny House beweging wint steeds meer terrein in Europa met Nederland als koploper. We doen veel ervaring op in de diverse Tiny House woonprojecten die ons kleine landje rijk is. Die ervaring mag gedeeld worden: Tiny Housing biedt een waardevolle aanvulling op het woningaanbod en het is binnen de regelgeving mogelijk om hier ruimte voor te scheppen. Daarom organiseert de nieuwe stichting Tiny House International een tweedaags, internationaal Tiny House congres voor gemeenten.

Gemeenten krijgen steeds vaker te maken met vragen van inwoners naar Tiny House woonmogelijkheden. Ook vanuit de politiek komt de opdracht om ruimte te maken voor kleine, duurzame en soms flexibele woonvormen zoals Tiny Houses. Maar hoe faciliteer je die behoefte? Het onderwerp roept veel vragen op en het kost veel ambtenaren capaciteit om daar antwoorden op te vinden. In de bestaande Tiny House projecten in Nederland zijn echter al veel antwoorden gevonden, het wordt tijd die te delen met elkaar en zo de Tiny House beweging een impuls te geven.

Tiny House International 2020 vindt plaats op donderdag 14 en vrijdag 15 mei 2020 in IJmuiden, waar in het FabCityNature lab Basecamp IJmuiden ten minste twintig Tiny Houses te bezichtigen zullen zijn. Het congres vind plaats in het Appollo Hotel welke op loopafstand is van de Tiny House expo Basecamp IJmuiden. Het congres is met name bestemd voor gemeenten: bestuurders, ambtenaren en raadsleden, maar een ieder die geïnteresseerd is in het onderwerp en van de kennisdeling wil profiteren is welkom. Het programma is gericht op twee pijlers: het beantwoorden van vragen rond het thema Tiny Housing die bij de gemeenten leven en het laten zien van succesvolle Tiny House projecten in Nederland.

In een uitgebreid programma met sprekers en break-out sessies op de eerste dag worden experts over het onderwerp Tiny Housing en wethouders van gemeenten waar succesvolle Tiny House projecten in uitvoering zijn aan het woord gelaten. Marjolein Jonker zal een lezing verzorgen over de Tiny House beweging in Nederland. De break-out sessies zijn bedoeld om veel voorkomende vragen en knelpunten te tackelen, met hulp van ervaringsdeskundigen. Op dag twee van het congres krijg je de mogelijkheid om per touringcar op Tiny House excursie langs diverse Tiny House woonprojecten in Nederland te gaan. Een van deze excursies wordt begeleid door Marjolein Jonker.

Het volledige programma (onder voorbehoud) vind je op de congres website van Tiny House International 2020, waar je ook tickets kunt verkrijgen:

www.thicongress.com

Schrijf een reactie

NAME *
EMAIL *
Website