Tiny Houses aan de kust

In het voorjaar van 2016 kon je op de kop van het Java-eiland in Amsterdam ‘Fabcity’ bezoeken, een stad van de toekomst waar de eerste Nederlandse Tiny Houses en een keur aan andere innovatieve bouwwerken tentoongesteld waren. Dit jaar is IJmuiden aan zet met ‘FabCityNature’: Een ‘experimental playground’ voor een duurzame toekomst en het alledaagse leven van morgen.

Foto’s: Wikkelhouse, 24Tiny, Marcontainer

Een van de onderdelen van FabCityNature is de Basecamp IJmuiden waar je een mooie selectie aan Tiny Houses aantreft. De eerste huisjes zijn dit jaar geplaatst en volgend jaar zal een totaal van twintig Tiny Houses voor een perioden van vijf tot tien jaar het gebied rondom de Seaport Marina in IJmuiden opsieren. De gemeente Velsen wil op deze plek een innovatief, buitendijks kustdorp ontwikkelen. De campsite is een manier om te experimenteren met nieuwe, toekomstbestendige woonvormen die passen in dit gebied. Voorlopig mag er niet gewoond worden, maar de huisjes worden verhuurd als bed & breakfast zodat mensen die geïnteresseerd zijn in klein wonen een weekend of weekje proef kunnen wonen.

 

Foto’s: diverse modellen van Eco-Cabins

Eco-Cabins is een van de leveranciers van Tiny Houses die op Basecamp IJmuiden is neergestreken. Ze hebben in overleg met de organisatie van FabCityNature de organisatie van het basecamp op zich genomen en hebben er momenteel drie versies van hun Eco-Cabins geplaatst. Naast experimenteren met diverse off-grid technologie zijn zij van plan er mooie activiteiten en evenementen te organiseren. Naast Eco-Cabins vind je momenteel huisjes van Mill Home, Marcontainer, 24Tiny en Wikkelhouse op het basecamp. FabCityNature biedt daarmee een nieuwe mogelijkheid voor geïnteresseerden om verschillende Tiny Houses op een plek te bekijken en inspiratie op te doen voor de eigen kleine woonwens. En die is welkom, zo zagen we op de opening op 29 september waar ondanks het slechte weer honderden bezoekers op af kwamen.

 

Foto’s: Mill Home Single, Duo en Nomad

Wil je meer weten over Basecamp IJmuiden of een bezoekje plannen? Zie de website van FabCityNature en Basecamp IJmuiden voor meer informatie.

Afbeeldingen: Marcel van Mierlo

 

Schrijf een reactie

NAME *
EMAIL *
Website