TinyFindy hangt de vlag uit: 500 dagen jong, meer dan 500 bezoekers per dag

TinyFindy is een digitaal platform voor vraag en aanbod van kleine huisjes voor permanente bewoning, percelen die geschikt zijn om te bewonen met een klein huisje en producten die kunnen worden gebruikt in een Tiny House. In december 2017 ging TinyFindy van start en inmiddels weten meer dan 500 bezoekers per dag de site te vinden. Initiatiefnemers Marjolein Jonker en Marcel van Mierlo kijken vol vertrouwen naar de toekomst van klein wonen in Nederland.

Tiny House De Kikker

“We werden al direct na de start volop benaderd door deelnemers en dat is gelukkig zo gebleven, het aantal aanbieders en bezoekers blijft maar groeien.” zegt Tiny House ambassadeur Marjolein Jonker met gepaste trots. De eerste maanden was er al ruimte voor Tiny Houses en percelen, maar de enthousiaste platform pioniers hadden snel in de gaten dat er meer gegadigden zijn om de site te gebruiken. Tiny House liefhebber Marcel van Mierlo: “Er blijkt ook behoefte te zijn om Tiny House installaties, interieurproducten en bouwmaterialen aan te bieden op onze site. Je vindt er nu net zo makkelijk een off-grid klein huisje op wielen als zonnecollectoren of waterfilters.”

EcoCabins

Marjolein en Marcel zorgen ervoor, dat de site altijd aantrekkelijk is. Het aanbod wisselt voortdurend en twee keer per maand plaatsen ze een actuele blog. Marcel zegt: “We schrijven over alles wat op dat moment belangrijk kan zijn voor zowel de aspirant als de doorgewinterde Tiny House liefhebber. We geven uitleg over de regelgeving, de trends in de klein wonen markt, ontwikkelingen in andere Europese landen, nieuwe ontwikkelgebieden en percelen en ga zo maar door.” Abonnees kunnen zich (gratis) inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief. Marjolein vertelt: “We hebben ruim 2600 abonnees. Een veelgelezen en gewaardeerd item is het overzicht van alle open dagen bij Tiny House bewoners. Soms is dat één huisje, maar inmiddels kun je ook op bezoek bij Tiny House dorpjes. Zoals Tiny House Alkmaar waar ik zelf woon, of Kleinhuizen in Nieuwegein.”


Win een Tiny verrassingspakket t.w.v. € 28,-!

Om ons 500-daagse bestaan te vieren houden we een win-actie: onder de mensen die zich in de maand mei op de gratis TinyFindy nieuwsbrief abonneren worden vijf ‘tiny’ verrassingspakketten ter waarde van € 28,- verloot. De winnaars worden per e-mail op de hoogte gesteld. Je vindt het inschrijfformulier onderaan op onze homepage op www.tinyfindy.nl


Toekomstplannen hebben de twee meer dan genoeg. “We willen de site nog meer body geven. Iedere Tiny House liefhebber zou er iets van zijn of haar gading moeten kunnen vinden. Dus het aanbod mag lekker verder groeien.” Een nieuw project voor TinyFindy is het Tiny House register. Marjolein: “Aspirant Tiny House bewoners die op zoek zijn naar een woonlocatie weten graag waar nieuwe initiatieven en woonmogelijkheden ontstaan. Ik heb een overzicht gemaakt van alle initiatieven in Nederland en houd dat bij. Wanneer je je in het register inschrijft voor maar € 10,– per jaar, ontvang je van mij nieuwsberichten voor de provincies waar je wilt gaan wonen. In de toekomst willen we het register gaan combineren met TinyFindy. Alles voor de Tiny House pionier op één plek.”

TinyHouse Bouw

Meer over Marjolein en Marcel lees je hier.

Foto bovenaan: Tiny House van Marjolein Jonker met audio installatie van Audio Innovations. Foto gemaakt door Chris de Gier.

2 comments

 • E Hakkens

  Superb! Van harte met jullie bestaan, geen toeval op bevrijdingsdag! Jullie zijn goed bezig. Wij hopen ook in de toekomst een tiny house te gaan beleven!

  Reply
  • Marjolein Jonker

   Dankjewel! Dat is mooi he, bevrijd wonen vieren op Bevrijdingsdag. Dat hadden we niet zo gepland maar het past wel inderdaad 🙂 Goed dat jullie alvast aan het oriënteren zijn!

   Reply

Schrijf een reactie

NAME *
EMAIL *
Website