€50.000,00 Vraag prijs
Flag

Wikkelhouse

Back-upstraat 1
 • Wikkelhouse
 • 460 x 600 x 350
 • 25

Omschrijving

WIKKELHOUSE is een flexibel concept voor permanente of tijdelijke ruimte, te produceren op maat in iedere gewenste uitvoering. Wikkelhouse kan geleverd worden met glazen of gesloten kopgevels en is uit te breiden met een badkamer- en keukenmodule.

De basis constructie van WIKKELHOUSE bestaat uit losse standaard segmenten (5m2), met onzichtbare koppelingen die aan elkaar geschakeld worden. Het huis is uit te breiden met één of meerdere modules voorzien van toilet, badkamer en keuken (het zogenaamde Smart Home Segment). De totale oppervlakte van een Wikkelhouse wordt dus – op maat -bepaald aan de hand van het aantal aaneengeschakelde segmenten.

Door het lage gewicht is er in de meeste gevallen geen fundering nodig waardoor het huis zowel eenvoudig geplaatst als verplaatst kan worden. De Smart Segment module met sanitair en installatiewerk wordt net als de basismodules geheel afgebouwd in de werkplaats van Fiction Factory, zodat het Wikkelhouse in een dag, op locatie kan worden geplaatst.

De basis van Wikkelhouse is ‘virgin fiber golfkarton’, dat gemaakt wordt van Scandinavische bomen. Dit zogeheten gold board wordt, met een gepatenteerde methode, rond een enorme mal gewikkeld,terwijl milieuvriendelijke lijm wordt toegevoegd. Zo ontstaat een keiharde en isolerende sandwichstructuur. Door dit wikkelproces worden warmte-isolatie en constructie op een duurzame manier geïntegreerd. Daarna wordt ieder segment beschermd met  een waterdichte ademende folie en vervolgens afgewerkt met houten panelen. Het Wikkelhouse kan geleverd worden met glazen of gesloten gevels.

Wikkelhouse voldoet aan de criteria voor tijdelijke of permanente huisvesting. Het huis is maar liefst drie keer duurzamer dan traditionele bouw en heeft een verwachte levensduur van minimaal 50 jaar. Door het gebruik van recyclebare materialen en de mogelijkheid om modules te hergebruiken is duurzaamheid gewaarborgd.

Voorzieningen

 • Gasleiding
 • Elektra aansluiting
 • Helofytenfilter
 • Waterleiding
 • Offgrid water
 • Offgrid Elektra
 • Offgrid gas
 • Geen

Video impressie

Veel gestelde vragen ?

Vind aanbod in de buurt

€66.900,00 Prijs vanaf

Energie zuinige en duurzaam gebouwde Luxe Manta North

€59.900,00 Vraag prijs

Energie neutrale EcoCabins

€15.500,00 Prijs vanaf

Tiny Houses (Thuisbezorgd)

€495,00 Vaste prijs

De beste geiser voor in een Tiny house

Prijs in overleg

Habi-nex. Groots wonen op een kleine oppervlakte.

€395,00 Vaste prijs

Drumi – wasmachine – Zonder Stroom

€22.500,00 Prijs vanaf

Greenbuild Tiny House, Moonlight 600

€22.000,00 Prijs vanaf

Greenbuild Tiny House, T-POD

€29.000,00 Prijs vanaf

Greenbuild Tiny House, Sundance en Sunrise 800