EcoCabins zijn comfortabele huisjes, die zijn gemaakt met zoveel mogelijk natuurlijke materialen. De Cabins worden goed geïsoleerd en ook de technische installaties zijn geselecteerd op duurzaamheid. Erling Siebesma zegt met gepaste trots: “Met behulp van de zon, de wind en de beste isolatie geniet je van een super groene investering, energielasten zijn nagenoeg afwezig.”

Type Tiny House 32 is, net als haar zusjes van 25 m2 en 40 m2, speciaal ontworpen om aan de groeiende vraag naar Tiny Houses te voldoen. Erling: “Binnen is buiten. Buitenleven is belangrijk in onze filosofie. We proberen het buitenleven naar binnen te halen door veel grote ramen toe te passen. Daarbij is de standaard triple glas. Veel zicht naar buiten, veel licht naar binnen.” En met een overdekt buitenterras met LED verlichting, kan je ook bij minder weer behaaglijk buiten zitten en genieten van de natuur.

In Tiny House 32 vind je een ruimtelijke zit- en eetkamer met open keuken. De tweepersoons slaapkamer en douche en toiletruimte zijn opgenomen in eigen afgesloten ruimten. “Een tevreden klant is koning. Daarom geven we de mogelijkheid om zelf een eigen indeling te creëren voor de slaap- en badkamer. Normaal gesproken heeft dat geen financiële consequenties.”

Voor de plaatsing van een EcoCabin is geen fundament nodig. Dit biedt weer extra flexibiliteit. Na de plaatsing wordt de woning aangesloten op de nutsvoorzieningen (waarbij gas is uitgesloten, dus 100% elektrisch). De doorontwikkeling van off-grid installaties staat bovenaan de agenda. Samen met Universiteit Twente wordt bijvoorbeeld onderzocht welke rol waterstof kan spelen bij het opslaan van energie bij Tiny Houses.

EcoCabins heeft zich extra ingespannen om de huisjes beschikbaar te maken voor starters. Erling: “De woning betreft onroerend goed, zodat indien gewenst een gewone (of groene) hypotheek kan worden genomen.” Maar mocht het benodigde startkapitaal niet haalbaar zijn met een hypotheek en eigen spaargeld, dan bieden ze een alternatieve financieringsmogelijkheid. “Je kan met ons een financiële lease of huurkoop overeenkomst afsluiten, die in principe is bedoeld voor de zakelijke markt. Je betaalt de koopsom dan in termijnen en na vijf jaar is je huisje meestal al afbetaald.”

Maar ook bij het zoeken en investeren in locaties kan je een beroep doen op de expertise van dit team. “We raken graag betrokken bij de ontwikkeling van een groepje Tiny Houses. Dat zouden verschillende types EcoCabins kunnen zijn in een straatje of op stuk grond, dat moet worden verkaveld. We werken samen met Oneplanetcrowd om ook hierin vernieuwende financieringsmogelijkheden te bieden.

Deze advertorial is geschreven door EcoCabins.

1 comments

 • liesbeth clijmans

  Ik zou heel graag zo eens een EcoCabin willen bezichtigen!
  Waar en hoe en wanneer is dit eventueel mogelijk?

  Met dank.

  Vriendelijke groeten
  Liesbeth

  Reply

Schrijf een reactie

NAME *
EMAIL *
Website