Flexhome-one

Ondernemer Harko Verstraeten is enthousiast over de ontwikkeling van de Tiny House beweging. ‘Zoveel is duidelijk, mensen zijn bewust bezig met hun ecologische voetafdruk, willen een kleiner deel van hun inkomen besteden aan wonen en als het even kan vrij en onafhankelijk zijn. En daaraan willen wij een bijdrage leveren.’  Flexhome speelt in op de toenemende interesse voor klein wonen met Flexhome-One.

Harko: ‘Onze huisjes worden compleet geprefabriceerd en voldoen aan het huidige uitgebreide Bouwbesluit. Het is dus mogelijk om een hypotheek te verkrijgen en hiermee de aanschaf te bekostigen.’ De verschillende types zijn standaard voorzien van een zonne-energie installatie met zonnepanelen, omvormer, warmtepomp en eventueel extra accu’s voor nood. ‘Binnen een dag plaatsen we het huisje, dat is opgebouwd uit een stalen draagconstructie, geïsoleerd met steenwol en bekleed met hout en gipsplaten. In de wanden zijn veel extra loze leidingen verwerkt, het dak is gemaakt van sandwichpanelen’.  Een bijzondere architectonische waarde ontstaat door de detaillering van de goten. Die zijn namelijk aan beide zijden in de gevels weggewerkt.

Liggen de ambities nog wat hoger, dan is het huisje ook volledig off-grid te leveren, inclusief separate watertanks en opslag accu’s. Harko vult aan: ‘Er is ook een mogelijkheid voor kleine aanpassingen aan het interieur, maar de standaardindeling is na diverse aanpassingen tot dit ontwerp doorontwikkeld. Inclusief complete keuken en doucheruimte.’ Na ontvangst van een bestelling duurt het zo’n 6 a 8 weken om de bestelling en aanpassingen intern door te voeren. Daarna zo’n 8 a 12 weken tot de plaatsing van het huisje. ‘De apparatuur wordt geïnstalleerd en de woning wordt aangesloten op de waterleiding en het elektriciteitsnet.’

Flexhome-one biedt meerdere typen tussen de 30 en 40 m2, waarvan sommigen een overdekt terras hebben. Harko vult aan: “En we bieden mogelijkheden voor stapelen en koppelen van meerdere units en ook grotere typen zijn mogelijk. Kijk vooral eens op onze site of bezoek onze demowoning.” Hier vind je meer over in het aanbod van Flexhome-one.

 

Schrijf een reactie

NAME *
EMAIL *
Website