Habi-nex, housing with a conscience

Hoe ziet jouw gedroomde Tiny House eruit? Wil je off-grid? Of juist niet? Wil je in de toekomst kunnen uitbreiden of koppelen aan een ander Tiny House? Habi-nex werkt vanuit jouw wensen, en die kunnen in de toekomst best veranderen, geen probleem. “Ons modulaire bouwsysteem zorgt ervoor dat bijna alles wat je wilt, kan worden gemaakt en later kan worden aangepast. Flexibeler kan niet.”

Klaas Elsinga en David Dwars, de oprichters, hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en bouwen van de meest uiteenlopende bouwwerken wereldwijd. “Maar onze droom gaat pas echt in vervulling met de introductie van habi-nex. We zetten ons met een groep ervaren architecten, ingenieurs, internationale ontwikkelingsprofessionals en stedenbouwkundigen in voor het ontwerpen van duurzame, betaalbare huisvestingsoplossingen.  Een compacte woning voor iedereen, die zelf wil bepalen hoe hij of zij leeft. Dat is ons doel.”

De huizen hebben een modulaire structuur. Dit betekent dat je zo klein of zo groot kunt starten als je wilt en op een later tijdstip eenvoudig kunt aanpassen. Maar ook in de afwerking en indeling ben je vrij. Kies bijvoorbeeld voor grote ramen of extra brede deuren, luxe afwerkingen of alleen bio-based materialen. Maak je installaties volledig off-grid of kies toch voor een aansluiting voor energie en water. “Met onze keuzemogelijkheden kan je habi-nex op iedere plek neerzetten waar jij wilt: in een stedelijke omgeving, landelijke omgeving of zelfs midden in het bos. Binnen een paar dagen staat het kleinste basismodel al op z’n plek, met alleen mankracht, zonder zware hijsmiddelen of speciaal gereedschap.”

De constructie is duurzaam, brandwerend en licht gewicht en maakt gebruik van een high-performance bouwsysteem: SIP (Structural Insulated Panel), een stijve, isolerende binnenlaag ingesloten tussen twee lagen sterk bouwmateriaal. Deze panelen worden gebruikt als vloer, wand en dak, waardoor het bouwproces super simpel is. “We werken momenteel aan een innovatief aansluitdetail tussen de panelen, waardoor mensen zonder eerdere bouwervaring het huis binnen een dag kunnen bouwen. Samen met vooraanstaande hoogleraren van de NHL /Stenden-universiteiten onderzoeken we opties om biologisch afbreekbare materialen te gebruiken, die de circulaire economie en ecologische duurzaamheid van het bouwsysteem bevorderen.”

Het veranderende klimaat en de wens om het bouwsysteem wereldwijd te kunnen leveren, heeft habi-nex ook geprikkeld om extra kwaliteiten aan het huisje toe te voegen. De huisjes zijn bijvoorbeeld bestand tegen extreme omgevingsomstandigheden, zoals aardbevingen en orkanen. “Maar we hebben ook oplossingen voor het verzamelen van regenwater en de support constructie zorgt ervoor dat het huisje niet onderloopt bij overstromingen. En je kan natuurlijk je energieprestaties verbeteren met 3 dubbel glas en dikkere isolatiepakketten.”

Deze advertorial is geschreven door Habi-nex.

Schrijf een reactie

NAME *
EMAIL *
Website