INROPA Greenbuild Tiny Houses

Tiny Houses van INROPA Greenbuild worden professioneel gebouwd van natuurlijke, bio-based en gezonde bouwmaterialen. Directeur Robin Zwarteveen zegt met gepaste trots: “We bouwen kwalitatief hoogwaardige huisjes met veel mogelijkheden voor onze klanten om het ontwerp helemaal naar hun zin te krijgen. Maar we vinden het ook van groot belang dat bij de materiaalkeuze goed wordt nagedacht over de milieuvriendelijkheid en een gezond binnenklimaat.”

INROPA Greenbuild neemt zowel het ontwerp als de bouw van de mobiele huisjes voor haar rekening. Binnen het bedrijf is decennialange ervaring voorhanden met het leveren en verwerken van duurzame en gezonde bouwmaterialen. Dat is een sterke formule. Robin Zwarteveen legt uit: “We leveren stabiele constructieve kwaliteit en bouwen volledig in Nederland met uitsluitend kwaliteitsmaterialen met een kleine ecologische footprint. Onbedenkelijke materialen dus, die niet schadelijke zijn voor mens en natuur en na gebruik kunnen worden teruggeven aan de natuur of volledig recyclebaar zijn.”

Het ontwerp kan worden aangepast aan individuele wensen in de vormgeving, indeling, materiaalkeuze en de eventuele behoefte om zelfvoorzienend te zijn. Robin: “De huisjes kunnen dienen als woonhuis, dat je kan meenemen, maar je kan ze ook gebruiken als mantelzorgwoning, studentloft of zelfs als mobiel kantoor.”  Qua vormgeving is het zowel mogelijk om een klassiek huisje als een modern vormgegeven huisje te maken. “Van plat dak tot hellend dak en alle combinaties, die je kunt bedenken.”

Afhankelijk van de lokale beschikbaarheid van stroom, water en riolering, wordt de mate van zelfvoorzienendheid van het Tiny House van INROPA Greenbuild bepaald. “Het kan zijn dat de individuele wensen van de klant nog verder gaan voor volledig off grid, hetgeen prima mogelijk is.”

INROPA Greenbuild maakt de dragende constructies van houtskeletbouw. Voor het balkhout wordt uitsluitend gebruik gemaakt van FSC of PEFC gecertificeerd hout, waarmee gewaarborgd is, dat er uitsluitend hout wordt gebruikt uit duurzaam beheerde bossen. De huisjes zijn goed geïsoleerd met natuurlijke isolatiematerialen van jute, hennep of houtvezel. “Natuurlijke isolatie belast het milieu niet en is warm in de winter, koel in de zomer en biedt tevens een hoge geluidsisolatie.”

 

De gevelafwerking kan uit verschillende materialen bestaan: houten rabatdelen, houten plaatmaterialen en gevelvullingen, gekleurd aluminium of stucwerk. De houten rabatdelen kunnen in verschillende houtsoorten en vormen worden uitgevoerd. Robin zegt: “Douglas hout is een naaldhout-soort die onbehandeld in weer en wind kan worden toegepast, het heeft een crème-rode gloed en verweert naar grijs. Douglas kan ook goed geschilderd worden, mocht men dat willen. Ook Red Cedar kan onbehandeld worden toegepast. Het is een gemêleerde bruine houtsoort die langzaam vergrijsd en relatief zacht is. Het kan eventueel gelakt worden. Platohout is vuren of grenen hout dat middels een stoomproces thermisch verduurzaamd wordt. Het kan geschilderd worden, maar dat hoeft niet.”

Wanneer de houten buitengevels of binnenwanden een verflaagje krijgen, gebeurt dit met een unieke minerale verf voor hout of natuurbeits. Robin Zwarteveen besluit: “Deze verven zijn absoluut kleurecht, ademend en beschermen het hout tegen schimmel, rotten en weersinvloeden voor vele jaren.”

Is je interesse gewekt? Je vind meer informatie over de Inropa-Greenbuild Tiny Houses in het aanbod op TinyFindy. Bijvoorbeeld de vrolijke T-POD, het off-grid Moonlight 600 Tiny House of de ruime Sundance en Sunrise.

Deze advertorial is geschreven in samenwerking met Inropa-Greenbuild Tiny Houses.

Schrijf een reactie

NAME *
EMAIL *
Website