Offgridcentrum helpt je zelfvoorzienend zijn

–  Gesponsorde blog – 

“Offgridcentrum is begin 2019 opgericht met als doel zo veel mogelijk mensen te helpen off the grid te leven.” vertelt Nander Knobben. “Het is een site voor iedereen, die klaar is met de gebaande paden en die het anders wil doen, met hart voor Moeder Aarde.”

Nander is afgestudeerd als sociaal werker, maar door zijn ondernemersbloed en drang naar vrijheid is hij na zijn studie voor zichzelf begonnen. De enthousiaste entrepreneur helpt mensen samen met Tamara de Boer om onafhankelijk en zelfvoorzienend te worden met behulp van technologie & internet. Ze delen interessante informatie over off-grid leven via het Vrijbuitersnest en verkopen nuttige en handige producten in hun webshops Offgridcentrum en Prepz om off-grid leven mogelijk te maken. Onlangs introduceerden ze zelfs een volledig nieuw fenomeen: de off-grid calculator.

Offgridcentrum gelooft dat een zelfvoorzienend leven mogelijk is voor iedereen. Nander: “We helpen je graag met het waarmaken van jouw off-grid droom. Dit kan gaan over wonen in een tiny house, in een camper, op een boot of in een hutje op de hei. Wij bieden alles om deze alternatieve woonvormen off grid te maken. Zo ben je onafhankelijk en ligt de ultieme vrijheid binnen handbereik.”

Omdat Nander en Tamara dagelijks bezig zijn met zelfvoorzienend leven, zijn ze op de hoogte van de laatste technologieën en ontwikkelingen. “Regelmatig gaan we langs bij mensen die al alternatief wonen en we zijn altijd in gesprek met leveranciers, ontwikkelaars en andere experts. Onze kennis en kunde delen we graag met iedereen die een zelfvoorzienend leven ambieert. Bij interesse in een workshop of training voor een groep, denken we graag mee. We maken dan een klantgericht programma. Dit kan gaan over het complete off-grid plaatje, of meer toegespitst op bijvoorbeeld zonne-energie of het zuiveren van regenwater.”

Naast informatie over zelfvoorzienend leven, heeft Offgridcentrum ook een breed assortiment aan producten om deze droom waar te maken, zoals zonnepanelen, accu’s, composttoiletten en waterfilters.

Wil je je goed voorbereiden op de keuze van je off-grid systeem? Ga dan naar de off-grid calculator. Met een handige zoekstructuur kies je eerst voor een Tiny House, geeft vervolgens aan welk type dak je hebt, waar je in Europa staat én welke apparaten je wilt aansluiten op het off-grid systeem. De calculator berekent vervolgens je dagelijkse verbruik en jij weet welk systeem je nodig hebt. Nander: “We zijn al een heel eind, maar we willen nog meer met de calculator. Onze volgende stap is om ook nog een keuze uit verschillende systemen te kunnen maken, die passen op jouw situatie.

Een bijzonder aanbod is de voorfinanciering van off-grid systemen. Nander legt uit: “Wil je compleet zelfvoorzienend leven, maar heb je niet direct voldoende geld voor een off grid installatie? Bij het Offgridcentrum geloven we dat een zelfvoorzienend leven mogelijk moet zijn voor iedereen. Daarom heb je bij ons al een volledige off grid installatie vanaf € 49,- per maand.”

Off grid gaan is een investering die zichzelf snel terug kan verdienen. Je betaalt namelijk geen geld meer aan een energiemaatschappij en de waterbedrijven. “Het geld dat je hiervan overhoudt kun je maandelijks aflossen. Mocht je meer willen aflossen per maand, dan kan dat natuurlijk ook. Zo’n installatie is afbetaald binnen 1 tot 10 jaar. Daarna ben je vrij van maandelijkse vaste lasten voor gas, water en elektra.”

Als je enthousiast bent geworden over Offgridcentrum kan je ook eens een bezoek aan de showroom brengen. Hier staan meerdere producten uitgestald om te bekijken. “Samen kunnen we bespreken wat voor jouw situatie de beste opties zijn. We vinden het fijn als je vooraf even contact met ons opneemt en een afspraak maakt. Dan kunnen we zorgen dat we alle tijd voor je hebben en dat de koffie en thee klaarstaan.”

Je vind Offgridcentrum natuurlijk ook in het aanbod op TinyFindy. Bijvoorbeeld de Drumi wasmachine zonder stroom, het Berkey Royal waterfilter en de TTulpe C-meister 13 P30 Eco, de beste geiser voor in een Tiny House.

Tekst en illustratie: Marcel van Mierlo

Vraag je je af waar Finny en Bob uithangen? Ze zijn op weg naar hun volgende vakantiebestemming!
In de TinyFindy blog van volgende week vind je weer een vakantiekaart van Finny en Bob. Nog even geduld dus! 

Schrijf een reactie

NAME *
EMAIL *
Website